• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Motorolie tweewielers

Motorolie voor auto’s is niet geschikt voor de gemiddelde motorfiets. Daarom hebben wij ook speciaal voor uw motor(fiets), brommer en scooter de juiste motorolie en smeermiddelen in ons assortiment. Zelfs voor uw buitenboordmotor of sneeuwscooter vindt u op olievoordeel.nl een passend product.

Wie motor rijdt weet dat het verversen van motorolie een van de meest voorkomende onderhoudsklussen is. Minimaal eens per jaar, of conform het aantal kilometers zoals aanbevolen door de fabrikant. Zelfs als er maar een paar duizend kilometer per jaar mee gereden is, raden we aan om minimaal jaarlijks de olie van uw motor te vervangen. De reden hiervoor is dat niet alleen het aantal kilometers, maar ook de leeftijd van de olie invloed heeft op de kwaliteit van de motorolie. Additieven, die bescherming en reiniging bevorderen, verliezen na langere tijd hun werking. Dan kan er bijvoorbeeld corrosie ontstaan. Zeker als je vooral korte stukjes aflegt met de motor, kan de olie snel kwaliteit verliezen.

Zoals gezegd is motorolie voor personenwagens niet geschikt voor de meeste motorfietsen; de werking van de motor is nu eenmaal anders. Alleen motorolie die minimaal voldoet aan de zogenaamde JASO norm, is geschikt voor motorfietsen. Houdt u er daarbij rekening mee of uw tweewieler een tweetakt-motor of viertakt-motor bevat. Voor beide type motoren bieden wij ook weer specifieke producten.

Ook motorolie voor tweewielers is verkrijgbaar in diverse viscositeiten. Deze waarde (de SAE specificatie) zegt iets over de dikte van de olie in relatie tot temperatuur. Welke viscositeit het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van de mate waarin en de omstandigheden waaronder u uw motor gebruikt. Bij lange afstanden kiest u bij voorkeur een laag tweede getal (zegt iets over de stroperigheid bij hoge temperaturen). Rijdt u vooral korte afstanden, kies dan liever een wat hoger tweede getal. Veel winterse buien en koude starts? Dan mag het eerste getal (aangegeven met W, de viscositeit bij lage temperaturen (winter)) laag zijn. Bent u een mooi-weer-rijder, dan mag deze viscositeit best hoger zijn. Let op, dit zijn richtlijnen. Volg te allen tijde het advies in het instructieboekje!

Bekijk assortiment